Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Varázsital, mely beindítja reggel a szervezeted
  2024-02-15 19:39:10, csütörtök
 
 



Varázsital, mely beindítja reggel a szervezeted

A maté teában a koffeinen kívül közel kétszáz olyan anyag található, ami a helyes emésztésért felelős, így egyúttal a bélrendszer normál működését is helyreállítja.

A teában található vegyületek felpörgetik az anyagcserédet, miközben a szénhidrátok és zsírsejtek lebontásában is fontos szerepet játszanak. A növényt a különböző fogyókúra-kiegészítők alapanyagai között is megtalálod.

A maté tea önmagában erősebb zsírégető, mint némelyik diéta.

A maté teát, ha naponta háromszor fogyasztod, hosszú távon sokkal könnyebben megszabadíthat a felesleges kilóktól, mint a fogyókúra. A tea csökkenti az étvágyat, és a salaktalanít is.

Így készítsd el főzetet!
Egy-két teáskanálnyi levelet tegyél egy nagyobb bögrébe, és öntsd le 2 dl 70-90 fokos vízzel. Öt-tíz percig hagyd állni, majd szűrd le, és már ihatod is.

Maté történelem
Már az XVI. századból vannak írásos emlékek a maté fogyasztásáról. Feljegyezték, hogy jezsuita papok itták, szomjuk, éhségük csökkentésére és elméjük frissen tartására.

A maté tea szigorúan véve nem tea, mert egy örökzöld fafajta, szárított leveleiből és ágacskáiból készítik.

A maté Dél-Amerikában őshonos, akár 20 méter magasra is megnövő örökzöld fa. Bőrszerű levelei tojásdadok, szélei fűrészesek, fehér virágai csomókban állnak. Termése küllemben a bors termésére hasonlít.

A maté számos változatát Argentínában és Brazíliában nagy területen termesztik, és főként e két országból exportálják a világ számos országába a különféle módon feldolgozott és csomagolt matéteákat.

A maté gyógyhatása
A maté egyre nagyobb népszerűségnek örvend pozitív hatásai miatt. Főzete nagyon egészséges.

Gyógyításra szárított leveleit és a levélnyeleket használják, melyekben bőségesen fellelhető koffein, kávésavszármazékok, cserzőanyagok és flavonoidok.

A dél-amerikai matét már a korai indián időkben is használták, a népi gyógyászatban pedig a mai napig előszeretettel alkalmazzák belsőleg fekélyek, reuma, vérszegénység és depresszió esetén, ezen kívül láz és fertőzések kialakulása ellen is bevethető. Ugyanakkor a tea külsőleg is hatásos lehet gyulladásoknál és keléseknél. A maté tisztító hatású is a benne lévő antioxidánsok miatt.


Több kutatás is azt bizonyítja, hogy a maté levele koffeintartalma miatt serkentőleg hat az idegrendszerre, valamint a szívre és a keringésre egyaránt, figyelemserkentő és javítja a szellemi képességet, stressz oldó, felfrissíti a testet és a szellemet. Nem tesz függővé, nem okoz nyugtalanságot.

A matékészítményeknél nemcsak a koffein hatása érvényesül, hanem a benne lévő cseranyagoké, szaponinoké és flavonoidoké is, mert ezek módosítják a koffein hatását.

Főzete élénkíti, és ellenállóbbá teszi a szervezetet. Megfázások és influenza ellen magas C-vitamin tartalma miatt javasolt.

Vízhajtó hatása révén megszünteti a menstruáció előtti puffadtságot.

Serkentő hatása miatt kiváló kóros lesoványodás esetén.

A maté legfontosabb xantinszármazékának a nem a koffeint, hanem a mateint tartják, ezért fogyasztását elsősorban azoknak ajánlják, akik koffeinérzékenyek. A matein fokozza a szellemi frissességet és a fizikai teljesítőképességet, mégpedig anélkül, hogy a koffein kedvezőtlen tulajdonságaival rendelkezne.

A maté levelei az emberi szervezet számára fontos vitaminokat (C, B1, B2, B-komplex, pantoténsav), ásványi anyagokat (pl. magnézium, kálium, kalcium, vas, foszfát stb.) és különféle hatóanyagokat (xantinszármazékokat, klorogénsav-származékokat, polifenolokat, flavonoidokat, illóolajat stb.) tartalmaznak.

A matélevelekben található ásványi anyagok és vitaminok szervezetet erősítő, egyensúlyi állapotot helyreállító hatásának tulajdonítják azt, hogy a maté rendszeres fogyasztásakor a szervezet a betegségekkel szemben ellenállóbbá válik és meggyorsul a gyógyulás folyamata is.

Intelmek a maté főzettel kapcsolatban
Az előírt adagolás betartása esetén nincs szükség óvintézkedésre. Túladagolása veszélyes, mert álmatlanságot és izomremegést okozhat! Doppingszerként is számon tartják. Koffeintartalma miatt gyomoridegességet, hasmenést okozhat. Tannintartalma miatt nyelőcsőrákban szenvedők ne alkalmazzák!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: tulajdonságaival, figyelemserkentő, doppingszerként, koffeintartalma, gyulladásoknál, óvintézkedésre, népszerűségnek, megszabadíthat, fogyasztásakor, előszeretettel, matélevelekben, nyelőcsőrákban, fogyasztásáról, tannintartalma, idegrendszerre, nyugtalanságot, álmatlanságot, betegségekkel, anyagcserédet, cserzőanyagok, gyógyászatban, tulajdonítják, flavonoidokat, vérszegénység, levélnyeleket, antioxidánsok, hatóanyagokat, csökkentésére, helyreállítja, származékokat, polifenolokat, salaktalanít, helyreállító, feldolgozott, ellenállóbbá, puffadtságot, maté teában, koffeinen kívül, helyes emésztésért, bélrendszer normál, teában található, maté teát, felesleges kilóktól, nagyobb bögrébe, maté fogyasztásáról, örökzöld fafajta, maté Dél-Amerikában, bors termésére, maté számos, világ számos, különféle módon, maté gyógyhatása,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Fekete István - Akác  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Varga János Veniam - Fontos sz...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Nem számIt  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alázat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Hiányzik  Nem számIt  Mai harmónia kártyám  Tavaszi kép  Albert Einsteinről  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Irgalom és ítélet  Makszim Gorkij gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Próbálj meg ...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Még csak most kezdődik a nap  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Alázat  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Az igazi szeretetért rendszeri...  Nem számIt  Facebookon kaptam  A sors  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png virág  Png csokor  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mi lenne ha 
Bejegyzés Címkék
maté teában, koffeinen kívül, helyes emésztésért, bélrendszer normál, teában található, maté teát, felesleges kilóktól, nagyobb bögrébe, maté fogyasztásáról, örökzöld fafajta, maté Dél-Amerikában, bors termésére, maté számos, világ számos, különféle módon, maté gyógyhatása, maté egyre, levélnyeleket használják, dél-amerikai matét, korai indián, népi gyógyászatban, maté tisztító, benne lévő, maté levele, keringésre egyaránt, szellemi képességet, koffein hatása, koffein hatását, menstruáció előtti, maté legfontosabb, mateint tartják, matein fokozza, szellemi frissességet, koffein kedvezőtlen, maté levelei, emberi szervezet, matélevelekben található, maté rendszeres, betegségekkel szemben, gyógyulás folyamata, maté főzettel, előírt adagolás, tulajdonságaival, figyelemserkentő, doppingszerként, koffeintartalma, gyulladásoknál, óvintézkedésre, népszerűségnek, megszabadíthat, fogyasztásakor, előszeretettel, matélevelekben, nyelőcsőrákban, fogyasztásáról, tannintartalma, idegrendszerre, nyugtalanságot, álmatlanságot, betegségekkel, anyagcserédet, cserzőanyagok, gyógyászatban, tulajdonítják, flavonoidokat, vérszegénység, levélnyeleket, antioxidánsok, hatóanyagokat, csökkentésére, helyreállítja, származékokat, polifenolokat, salaktalanít, helyreállító, feldolgozott, ellenállóbbá, puffadtságot, legfontosabb, lesoványodás, teáskanálnyi, feljegyezték, kapcsolatban, argentínában, lebontásában, szénhidrátok, fogyasztását, izomremegést, tartalmaznak, túladagolása, frissességet, flavonoidoké, cseranyagoké, klorogénsav, menstruáció, gyógyhatása, szervezetet, kedvezőtlen, rendelkezne, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4963
  • e Hét: 29854
  • e Hónap: 61340
  • e Év: 266041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.